A 
B 

Carrosserie
branche

Selecteer een deelbranche
door erop te klikken.

Carrosseriebranche

De Carrosseriebranche is opgedeeld in meerdere deelbranches:
  • Schadeherstel
  • Carrosseriebouw
  • Specialistische bedrijven (caravan- en camperservice, motorfietsherstelbedrijven, autopoetsbedrijven, autorestauratiebedrijven, autoruitherstelbedrijven en bekleedbedrijven).
  • Algemene functies Carrosseriebranche (administratief, staf, logistiek, opleiden, veiligheid, gezondheid, milieu, Front en Back Office).

Iedere deelbranche kent zijn eigen context. Wat de deelbranches gemeen hebben, is dat voor een functie in de carrosseriebranche zelfstandigheid en verantwoordelijkheid belangrijke vereisten zijn. Verder zijn creativiteit, nauwkeurigheid, zorgvuldigheid en handigheid, technisch en ruimtelijk inzicht en goed kunnen samenwerken met collega’s, belangrijke competenties en eigenschappen. Soms is het goed kunnen omgaan met klanten een pré. Kunnen plannen en organiseren van de eigen werkzaamheden en openstaan voor ontwikkelingen in het vakgebied zijn vanzelfsprekend.

Hoe werkt de BKS?

In de branchekaart zie je een overzicht met alle deelbranches binnen de carrosseriebranche. Wil je informatie over de functies in een deelbranche, klik dan op een deelbranche op de kaart. De kaart zoomt dan in en toont alle herkende en erkende functies in deze deelbranche. 
Wil je informatie over een specifieke functie, klik dan op de titel van de functie. Eenmaal een functie geselecteerd/aangeklikt, kom je in een scherm met uitgebreide informatie over deze functie.
Wil je een ander functie bekijken, klik dan opnieuw op de deelbranche, of klik op Home om de hele carrosseriebranche in beeld te krijgen.
Een tweede mogelijkheid om deelbranches en/of functies te zoeken, is door middel van de selectiemenu’s rechtsboven de branchekaart.